Työnäkö ja harrastenäkeminen

Työntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta voidaan parantaa oikeanlaisilla näkemiseen vaikuttavilla ratkaisuilla.

Joissakin tehtävissä tarkka näkö on jopa ehdoton edellytys työssä suoriutumisessa. Näyttöpäätetyön lisäännyttyä työlasien merkitys on korostunut ennestään, sillä kaikilla työpaikoilla työpisteen ergonomiaan ja näkemisen edellytyksiin ei voida vaikuttaa. 

Työterveyslaitoksen tutkimus on osoittanut, että erityistyölasit parantavat näkemistä ja suoriutumista näyttöpäätetyössä. Käytettäessä erityistyölaseja lukunopeus oli noin 5 % parempi kuin tavallisilla moniteholaseilla, ja laskelmien mukaan erityistyölasit maksaisivat itsensä takaisin jopa 3 kuukaudessa työn tuottavuuden paranemisena. Erityistyölaseilla tehty näyttöpäätetyö sisälsi myös merkittävästi vähemmän näkemiseen ja sitä kautta työasentoihin vaikuttavia kuormitustekijöitä. (Lähde: Työterveyslaitos)

Työnäkemiseen erikoistuneena optikkoliikkeenä saat meiltä juuri sinulle räätälöidyt erityistyölasit, jotka valmistamme itse omalla reunahiomollamme. Asiantuntijamme auttavat työhösi sopivissa linssi- ja kehysvalinnoissa, lasien istuvuudessa sekä monissa muissa lasien hankintaan vaikuttavissa asioissa.

Optiset suojalasit

Optometristi Jari Ahlgren on myös Työterveyslaitoksen kouluttama Suojainasiantuntija. Siksi meiltä saat myös asiantuntevaa palvelua henkilösuojauksen osalta. Koulutuksen kautta ymmärrämme paremmin, miten eri suojaimet toimivat yhdessä ja mitä rajoitteita ne toisilleen asettavat. Halutessanne voimme asiantuntijana toimia myös yrityksenne ja työterveyshuoltonne tukena suunnitellessanne yrityksenne silmä- ja näönsuojelua. Tarjoamme tuotteet myös silmien suojaamiseen, joilla varmistetaan työnteon turvallisuus.

Työ- ja harrastenäkemisen erikoispalvelut

  • työnäkötutkimus
  • työterveyshuollon asiantuntijapalvelut
  • työpistesuunnittelu
  • työpistekartoitus
  • suojainasiantuntijan palvelut 
  • suojalasit ja työlasit

Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua parantamaan työnäköäsi ja voimaan työssäsi paremmin.

Harrastenäkeminen

Harrastuksissa, kuten golfissa ja metsästyksessä, suorituksiin voidaan vaikuttaa oikeilla silmälasivalinnoilla. Lasketteluun, moottoripyöräilyyn ja muihin vauhtilajeihin on myös saatavilla erikoistilanteisiin suunniteltuja malleja niin kehysten kuin linssienkin osalta. Esimerkiksi eri tavoin värjättyjen linssien läpi golfkentän ulottuvuudet avautuvat aivan uudella tavalla ja erikoismuotoillut kehykset mahdollistavat moottipyöräkypärän mukavan käytön. 

Asioi kanssamme, niin katsotaan miten voimme parantaa näöntarkkuuttasi harrastustesi parissa. Ammattilaisiltamme löytyy kokemusta ja osaamista eri lajeista näkemiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Ajanvaraus optikolle ja silmälääkärille
puh. 02 430 6677